Mr. Alexandra Schluep

Sinds 2002 actief in de internationale advocatuur in Nederland en daarvoor in Zwitserland (1995-1999). Gespecialiseerd in internationaal proces- en arbitragerecht. Adviseert en treedt op voor internationale ondernemingen in Nederland.

Praktijk

Alexandra heeft een sterke focus op arbitragerecht. Ze voert arbitrageprocedures in binnen- en buitenland, en treedt regelmatig op als arbiter in ICC en NAI procedures. Daarnaast geeft ze second opinions af over Nederlands arbitragerecht. Ze leverde een deskundigenbericht af voor de Oost-Caribische Hoge Raad (Eastern Carribean Supreme Court).

Veel van deze procedures zijn internationaal; dat wil zeggen tussen partijen die in verschillende landen gevestigd zijn. Hierdoor raken deze procedures Alexandra's andere focus: internationaal privaatrecht. Alexandra doceert dit vak aan de Universiteit van Amsterdam, en heeft ruime ervaring in allerlei zaken waarin het internationaal privaatrecht speelt.

Haar cliënten variëren van privépersonen tot multinationals. Meestal gaat het om handelsondernemingen en adviseert of procedeert zij over commerciële contracten. Ze heeft veel ervaring in de bouw-, civiele techniek-, en retailsector.

Opleiding en ervaring

Alexandra studeerde rechten aan de Universiteit van Fribourg (Zwitserland), waar zij magna cum laude en tweetalig (Frans-Duits) afstudeerde in 1995. Na een advocaatstage in Genève werd zij medewerkster in de proces- en arbitragepraktijk van Schellenberg Wittmer in Zürich. Gedurende deze tijd werkte ze ook bij het Claims Resolution Tribunal for Dormant Accounts in Switzerland.

In 2002 studeerde Alexandra af in Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was zij werkzaam als juridisch medewerker bij het Permanente Bureau van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht. In 2002 werd ze medewerker in de internationale proces- en arbitragepraktijk van Freshfields Bruckhaus Deringer LLP in Amsterdam. Sinds 2010 is zij partner bij SSHJ Advocaten.

Alexandra is Zwitserse. Naast het Nederlandse recht is zij afgestudeerd in het Zwitserse recht. Ze werkt in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Nevenactiviteiten

Alexandra doceert internationaal privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceert regelmatig over het Nederlands arbitragerecht.

Ze is lid van verschillende professionele verenigingen, waaronder de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht (KNVIR), de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP), de Zwitserse Vereniging voor Arbitrage (ASA) en het Duitse Arbitrage Instituut (DIS).

Sinds 2011 is Alexandra Honorair Consul van Zwitserland in Amsterdam.

Alexandra Schluep

TALEN

Nederlands | Engels | Frans | Duits

CONTACT

Alexandra Schluep
T +31 20 7173416
M +31 6 42462861
a.schluep@sshj.eu

© SSHJ 2022 - website