Mr. dr. Camilo B. Schutte

Sinds 1998 actief in de internationale advocatuur. Praktijk met nadruk op internationale contracten, processtrategie en advisering van Nederlandse en buitenlandse ondernemingen.

Praktijk

Camilo heeft een brede advies- en procespraktijk. Hij staat cliënten bij in complexe internationale geschillen, waarbij op verschillende borden tegelijk moet worden geschaakt. Met de cliënt bepaalt hij de strategie, waarna hij coördineert en leiding geeft aan advocatenteams en andere specialisten over de hele wereld. Zijn cliënten zijn gevestigd in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Japan.

Daarnaast adviseert Camilo over ondernemingsrecht. Sinds 2009 wordt hij regelmatig door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam benoemd als functionaris of onderzoeker in gevallen van (gesteld) wanbeleid binnen Nederlandse vennootschappen, meestal met complexe internationale aspecten.

Tenslotte behandelt Camilo principiële zaken. Dat zijn zaken waarin het recht nog niet is uitgekristalliseerd, dan wel zaken waarin fraude en verduistering een rol spelen. Hij helpt cliënten fraude- en benadelingsconstructies door te prikken, en begeleidt hen in het vaak ingewikkelde bewijsvergaringstraject.

Opleiding en ervaring

Camilo studeerde rechten in Madrid en Amsterdam, waar hij afstudeerde in het privaatrecht. Van 1994 tot 1998 was Camilo werkzaam aan de UvA als promotieonderzoeker en docent. In 1999 promoveerde hij bij prof. mr. L. Prakke op het proefschrift “Constitutionele rechtspraak in Spanje”.

Camilo begon als advocaat in de cassatiepraktijk. Vanaf 2001 werkte hij in de internationale advies- en procespraktijk van de internationale advocatenkantoren Bird & Bird (Den Haag) en Freshfields Bruckhaus Deringer (Amsterdam). In 2006 richtte hij met Lise Heide-Jørgensen SSHJ Advocaten op.

Camilo is Nederlands en Spaans. Naast kennis van Nederlands en internationaal recht is hij bekend met de meest uiteenlopende rechtsculturen. Hij werkt in het Nederlands, Engels en Spaans. Hij leest Frans, Duits, Deens, Portugees en Italiaans.

Nevenactiviteiten

Camilo is voorzitter van de adviescommissie rechtsstatelijkheid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij is lid van verschillende Nederlandse juridische verenigingen.

Camilo Schutte

TALEN

Nederlands | Engels | Spaans | Frans | Duits | Deens | Portugees | Italiaans

CONTACT

Camilo Schutte
T +31 20 7173414
M +31 6 13221698
c.schutte@sshj.eu

© SSHJ 2022 - website