Mr. Irina Bordei

Treedt veel op voor Roemeense ondernemingen die in Nederland zaken doen, of andersom. Behandelt ook zaken met een link met andere Oost-Europese landen. Wordt regelmatig benoemd als secretaris in arbitragezaken.

Praktijk

Irina adviseert cliënten in nationale en internationale commerciële procedures. Veel van haar cliënten zijn Roemeens of Oost-Europees. Vaak gaat het om tenuitvoerlegging van buitenlandse vonnissen in Nederland, of spelen er andere vragen van internationaal privaatrecht.

Ook is zij betrokken bij de grote en complexe zaken binnen kantoor. Ze heeft veel ervaring in arbitragezaken, en wordt regelmatig benoemd als secretaris van scheidsgerechten. Irina specialiseert zich momenteel in het (internationaal) vervoersrecht.

Opleiding en ervaring

Irina studeerde in 2007 af in Roemeens recht aan de Universiteit Alexandru Ioan Cuza in Iași, Roemenië. In 2008 rondde zij haar master Internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam af. Tussen 2008 en 2011 werkte zij als account manager legal bij de Amsterdamse vestiging van het trustkantoor TMF-Group.

Daarna deed Irina een Bachelor Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, welke zij afrondde in 2013. Tijdens haar studie was ze bijna twee jaar verbonden aan het Centrum voor Energievraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam als onderzoeksassistente van prof. Saskia Lavrijssen.

Irina werd in augustus 2014 beëdigd als advocaat en is sindsdien advocaat-medewerkster bij Schutte, Schluep & Heide Jørgensen.

Irina is Roemeense. Naast het Nederlandse recht is zij afgestudeerd in het Internationaal & Europees recht, alsmede Roemeens recht. Irina werkt in het Nederlands, Engels en Roemeens.

Nevenactiviteiten

Irina is lid van de Romanian Business Community in the Netherlands.

TALEN

Nederlands | Engels | Roemeens